Vær og klima

Typisk for områder med kystklima, har Vesterålen relativt milde vintrer og ikke så varme somrer. Gjennomsnittstemperaturen i årets kaldeste måned februar ligger på minus to grader, mens julitemperaturen i snitt er på 12-14 grader. Men vi har også hatt varme somre på opp til 30 grader.

Arktiske forhold
01.01.197000:00 Astrid Berthinussen
KLIMA

Typisk for områder med kystklima, har Vesterålen relativt milde vintrer og ikke så varme somrer. Gjennomsnittstemperaturen i årets kaldeste måned februar ligger på minus to grader, mens julitemperaturen i snitt er på 12-14 grader. Høyeste temperatur er målt til 31 grader – i juli, den mest nedbørsfattige måneden. På den annen side er oktober den mest nedbørsrike, og høsten er generelt årstida for mest regn. Mest snø kommer i januar-mars. I desember og deler av januar synes sola ikke over horisonten i Vesterålen. Denne mørketida er på mange måter fascinerende, da både nordlyset og de spesielle blåfargene får ekstra spillerom mot et snødekt landskap som reflektor. Til gjengjeld går sola ikke under horisonten i tida 23. mai – 23. juli.

Bekledning

Havtemperaturene er ikke så varme, derfor er det viktig også på sommeren og være godt og riktig påkledd. Når du skal ut og padle, enten på tur eller delta på kurs; er ull helt innerst på kroppen viktig. Gjerne ha med en god lue og vanter.

Er det kaldt i luften og du skal krysse fjorder, anbefaler vi tørrdrakt. På varme gode dager, når du padler langs land - går det fint å være mer lettkledd - som på bildet over.